Som medisin er ikke musikk uten bivirkninger – man kan bli
avhengig og i verste fall døv. – Men, sjanser i livet skal man ta.

Tidlig forstod jeg at musikk var noe jeg M Å T T E ha,
den trøster, gir ro, og skaper energi når du trenger det. I mørke timer kan musikken være det som holde livet i sine hender.


Musikk er individuelle opplevelser, og musikk har helbredende kraft for mange.

Musikk stimulerer sinnet så positivt, at i visse tilfeller kan musikk kurere depresjon. Dette kasuset heter Keith Moon – den beryktede, hyperaktive trommeslageren i The Who. Han med det mildt sagt svingende humør. Det kunne gå en tid mellom hver gang Moon følte seg nedfor, men var han først nede for telling, var det så alvorlig at han låste seg inne i et rom for å være alene. Der kurerte han seg selv ved å spille plater med The Beach Boys til humøret kom tilbake. Opprivende tap av mennesker som begår selvmord, sender sorgen ned til et bunnnivå. Musikk har med terapeutisk evner, hindret meg mange ganger, å gå fullstendig i svart. I sånne tider har musikkens krefter tatt styringa. Når sinnet er fullt, kommer musikk til som en reddende unnsetning for mange.

«Siden 1991 har familien mistet to brødre til selvmord, Gunnar, musikeren med bred instrumentell begavelse, Knut Dagfinn, kreativ butikkeier innen mote. To menn, som var spesielt og lidenskapelig opptatt av musikk. De påvirket vår rettning og plattform av musikkforståelse. Min bror forlot oss i 91, da var det dypt skam knyttet til selvmord. I vår felles oppvekst, var musikken, et «plaster» som døyvet familiens dysfunksjonalitet. Etter 5 år, kunne jeg si høyt at den verste sorgen var over, det var ingen åpenhet, skammen førte til at sorgen bestod mest av å kunne tilgi seg selv. Når stiften treffer vinylen, og musikken strømmet ut, da finner man et gjemmested, der det senker seg litt fred.»

Jeg bruker ofte «Moon-metoden», spesielt i vinterhalvåret, og anbefale det varmt. Det er ikke avgjørende at man feks bruker Beach Boys (selv om jeg mener at Bryan Ferry eller rolig King Crimson, også kan fungere som musikk-terapi. Det som er viktig, er at man griper til den musikken man har lyst til å høre på. Med andre ord; musikk plukket ut med hjertet, ikke nødvendigvis av fornuften. Slik går du frem: Plukk frem platen og sett den på, len deg godt tilbake, åpne ørene, lukk øyene, steng ute alt som måtte foregå rundt deg, og la musikken «vandre inn i deg.»
Erfaring viser at det aldri tar mer enn fem minutter før humøret begynner å stige igjen. Skulle man få tilbakefall, er det bare å gjenta behandlingen etter behov.

La oss ikke bli opphengt i et begrep som kvalitet. Det er musikk for enhver anledning, og det finnes god musikk innenfor alle genre. Det som er uforståelig eller dårlig for noen, kan være fantastisk for andre. Derfor flirer jeg ikke av folk som finner glede i det som forståsegpåere karakteriserer som dårlig musikk. Noe av det verste som finnes er bedrevitere som forteller deg at musikken du liker ikke er verdt å høre på. La det være helt klart: All musikk som du liker og som gir deg noe er verdt å høre på. Jeg kjenner nok «umusikalske» mennesker som har fått sine liv beriket ved å høre en lastebilsjåfør fra Drangedal synge, til at jeg med trygghet kan slå fast at også platene (eller rettere sagt kassettene) til Sputnik har stor verdi.

Tørk gliset ditt, du som leser, om du syns påstanden er for drøy. Sputnik er like viktig for noen som Radio Head er for andre. Grunnen er at disse artistene – uansett hvor forskjellige de er – formidler det samme budskapet; glede. Brian Wilson har sin egen forklaring på hvorfor musikk i seg selv har en legende kraft, og hvorfor det er så viktig å lytte til musikk. Han sier «Den beste musikken er den som gir deg følelsen av å være elsket. Musikk som hjelper og helbreder.» Forklaringen er fornuftig, det syntes Keith Moon også.

Bli med i samtalen

45 kommentarer

 1. I’ve been surfing online greater than three hours nowadays, but I
  never found any interesting article like yours.
  It is pretty value sufficient for me. In my view, if all site owners and
  bloggers made good content as you did, the net might be much more helpful than ever before.

  Tyskland Drakt

 2. What i don’t realize is in reality how you are not really much more
  well-preferred than you might be now. You’re very intelligent.

  You understand therefore significantly relating to this
  subject, produced me individually consider it from a lot of varied angles.
  Its like men and women aren’t fascinated unless it is something to do with
  Woman gaga! Your personal stuffs nice. At all times take care of it up!
  fussballtrikots günstig

  1. Thanks again, for all motivational comments, its truly <3 warming, and all work is voluntary, and thats the concept. Doing some do good social work without need of capital in your free time.

 3. Gelen zamlardan sonra bira fiyatlarının artmasıyla sürekli güncellenen bira fiyatlarını siz değerli kullanıcılar için sitemizde paylaştık. Türkiye’nin dört bir yanından en güncel bira fiyatlarını sitemizdeki yazımızda paylaştık! En güncel bira fiyatlarına sitemiz üzerinden erişebilirsiniz.

 4. Лучшие проститутки Питера способны свести с ума даже самых закоренелых семьянинов и верных мужей и подарить им те часы радости и сексуального наслаждения, которых они никогда не смогут получить от своих привычных партнеров, жен, подруг Проститутки Питера позволят Вам воплотить в реальность все свои самые смелые и необычные фантазии

 5. We’re a group of volunteers and opening a new
  scheme in our community. Your website provided us with valuable info
  to work on. You have done a
  formidable job and our entire community will be thankful to you.

 6. Sitenizin sıralamasını merak ediyorsanız Türkiye’nin en basit arayüzüne sahip sıra bulucu sitemize göz atabilirsiniz. Tamamen ücretsiz ve kullanımı kolay google sıra bulucu sitemize göz atabilirsiniz.

 7. треш обзор фильма последний богатырь корень зла 2021 этим все не кончится youtube
  треш обзор фильмов дориана грея
  треш обзор у холмов есть глаза
  обзор треш игр
  треш обзор пункт назначения
  треш обзоры салонов красоты
  треш обзор
  что такое треш обзоры
  треш обзоры фильмов штрих дог
  обзор званый ужин мега треш

  пила спираль треш обзор|
  треш обзоры индийских фильмов|
  лол треш обзор|
  обзор треш салонов|
  треш обзоры алена|
  треш обзоры фильмов аниматис|
  треш обзор фильма операция мертвый снег 2|
  треш обзор фильма мега пиранья монстры вернулись|
  треш обзор на игру|
  уловимый джо треш обзоры|
  {треш обзор|
  ютуб треш обзоры|
  треш обзоры видео|
  треш обзор|
  треш обзоры салонов красоты ютуб|
  смотреть треш обзор|
  треш обзоры фильмов моветон|

  #IZZb49e4Ah32

 8. Мы развозим питьевую воду как частным, так и юридическим лицам. Наша транспортная служба осуществляет доставку питьевой воды на следующий день после заказа.

  водовозов нижний новгород официальный сайт
  Срочная доставка в день заказа доступна для владельцев клубных карт. Доставка воды происходит во все районы Нижнего Новгорода, в верхнюю и нижнюю части города: вода-нн.рф

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *