Jula skaper høy puls, en bølge slenges mot oss, et hav av minner,
lukter og følelser. Det er det som gjør jula så deilig. Og så vond.

Beholdt pysjen på mye denne jula, og munnbind minner om at Covid-19 maner til husro. Uten knitrende hvit snø,
er Trondheim mørkere enn vanlig, men det skal gå mot lysere tider.

1 juledag ifjor kom sjokknyheten om Ari Behn, den kongelig påfugl, Ari, annerledes-mannen orket ikke mer. I landet spredde seg en offentlige sorg.
Til begravelsen var hovedstaden fylt med mennesker, køen til kirka var veldig lang. Det var som om de fleste trengte å vise at han hadde satt tydelige spor. Benkeradene i kirka ble våte av tårer, da Maud Angelica leste sitt siste farvel med skinnende gullord. Et tungt år på mange måter, og Ari’s bortgang bølger innover denne jula også.

«Annerledesmannen» takket for seg like før hele verden ble annerledes. Som om han visste at hele verden hold på å bli syk? Heldigvis, han slapp denne pandemien, smertene i hans sjel og kropp, var tydelig nok. Nå er det romjul, og et nytt år ligger rett foran oss. Skal våre sosiale liv komme tilbake, må denne dugnaden fungere. Skal verden kunne åpne seg, må det jobbes globalt. Samtidig kan vi fokusere på fine hverdager, og hjelpe der det trengs.

Mens vi holder enmeteren; bruk mobilen, ring en bestefar eller mor, lever matrester til noen som trenger det. Det er lett å være snill, jeg vil påstå idiotisk lett. Alle kan klare det. Trondheim, Bakklandet, hele byen og verden ellers, skal kunne brukes som før pandemien kom, da trengs en symfoni av smitteansvarlige med god adferd. RO NED, les en bok. Tenk på fellesskapet.
Nå er det «glissent» og spesielt å gå på kafe, kino, eller konsert, en krevende manøver, sånn ble denne kohort-tid. Samfunnet krever samarbeid og solidaritet, og ikke polarisering rundt pandemien og vaksinestrategier. Alle vil vel ha tilbake sin sosiale og bevegelige frihet?
Jeg vil på Bakklandet og møte venner på Kafé.

«Vi har hverandre og det er alt vi trenger» skriver Trygve Skaug.
Da må fokuset være HØYT på at ingen overbelaster helsevesenet under pandemien.

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *