• Akkurat nå «unnfanges» nye mammaer, i verden legges det hvert sekund et nyfødt barn på mors bryst for første gang. Et øyeblikk for evighetens minnepinne.
 • I samme øyeblikk er mammaer innlåst i soningsanstalter, i fengsel, helt avskåret kontakt med sine barn.
 • Noen mammaer er deprimert, har angst pga psykotiske faser, eller opplever annet sykdomsrelatert. Midlertidig ikke tilgjengelige mammaer.
  Andre mammaer, er rettmessig fengslet, mens andre blir fratatt sine barn, rammet av justismord, i tilsynelatende trygge lille Norge.
 • Så har vi mammaer, som av ulike årsaker, er involvert i IS krigen, og unnfanger barn innenfor livsfarlige krigssoner. Her i Norge strever mammaer med å forstå at mødre sette barn til verden under akkurat slike forhold. Norge tok nylig hjem et is-barn, under et høyt politisk trykk, som førte til en ny regjeringskabal. Det finnes komplekse mammaroller, barn som fødes inn i liv med uvalgte skjebner.
 • Det finnes mammaer som av helt ukjente årsaker, ikke kan oppfostre sine barn. Grunnen kan være stigmatisering eller andre situasjoner som faller utenfor samfunnets norm, hvor barnevernet kommer inn i bildet. Barn blir sendt i fosterhjerm, eller havner på en barnevernsinstitusjon.
 • Noen mammaer burde selvsagt aldri blitt gravid, langt mindre få ansvaret med å oppfostre barn.
 • Idag er det mammas dag, og vi kommer i mange utgaver, sånn er livet på planeten.

– En engasjert mamma som bruker tid på barna sine, oppnår å skape sterke bånd, som ingen andre ser. Det er kun mellom mor og barn. Relasjonelle bånd mellom mor og barn synes ikke på Facebook. I 2020 har jeg vært mor i 30 år, å være mamma er viktigst. Måtte båndet vårt styrkes og fylles med kjærlighet inn i evighet. Det er en ingen selvfølge, heller ikke mammarollen.

Du vil kanskje også like...

2 kommentarer

 1. Cool blog!
  Is your theme custom made or did you download it from
  somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog
  jump
  out. Please let me know where you got your theme.
  With thanks

 2. Having read this I thought it was very enlightening.
  I appreciate you taking the time and energy to put this information together.

  I once again find myself spending a
  significant amount of time both reading and leaving
  comments.
  But so what, it was still worth it!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *