Alle ønsker seg god søvn, og mange forklaringer på hvorfor vi ikke får en god sammenhengende natts hvile er individuelle. Frem mot jul, komme egenerfaringer og råd for å utvikle en dyrebare og etterlenget søvn. Tips om hvordan vi med grep kan redusere eventuelle søvnvansker. Flere faktorer regulerer samspillet for god søvn. Her deles rådene inn etter hvilken faktor som påvirkes; oppbygget søvnbehov (homeostatisk faktor), døgnrytme (cirkadian faktor), eller vaner/atferdsfaktorer.

Råd for å bevare god døgnrytme (cirkadian faktor)
• stå opp til omtrent samme tid hver dag, også i helger
• få minst 30 minutter med dagslys daglig, helst tidlig om morgenen   (innen 2 t etter at du har stått opp)
• unngå å bli eksponert for sterkt lys dersom du må opp om natta

Det blir lagt ut et søvnskjema og en ukentlig blog om søvnbehandling som fra deltager på Søvnklinikken på Østmarka. Første session startet som en videosamtale denne uka. Følg med høsten 2021, all læring deles og vi lager et eget søvnskjema, som dere kan laste ned gratis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *