Politikerne representerer folket, og skal jobbe for det folk er opptatt av. For å vite hva vi mener, må de kjenne oss og kunnskapen vi har om ulike saker.

Politikerne må få innspill for å ta de rette avgjørelsene på vegne av velgerne. Det gjøres ved å kontakte en politiker hvis du vet noe om en sak som du mener det er viktig å formidle til politikerne. Det er lurt med litt forberedelse.

Du må ha dybde kunnskap om saken, og kunne forklare hvorfor du mener den er viktig. Informasjonen og argumentene du kommer med må være relevante. Skal politikerne ta hensyn til det du har å si, må de være sikre på at det du sier er sant, og at undersøkelsene dine er grundige.

Vær tydelig, og kom gjerne med konkrete forslag til hvordan du vil at noe skal være. Ofte kan det også være lurt å vise at saken angår flere enn deg selv.
Det går ann å samarbeide med andre om å lage en aksjon eller en underskriftskampanje. Kanskje er det allerede en organisasjon som kan hjelpe?

Det er også lurt og tenke over hvilke politikere du bør kontakte.

Kontakt lokalpolitikere

Er du opptatt av en sak som angår nærmiljøet, der du bor, kontakt en lokalpolitiker. Du finner kontaktinformasjon til lokalpolitikere på kommunens og fylkeskommunens nettsider. En del kommuner har også egne ungdomsråd som det går an å engasjere seg i. Ungdomsrådene har jevnlige møter med politikere i kommunen.

Du kan også fremme et innbyggerforslag om en sak du er opptatt av. Visste du at kommuneloven gir deg rett til å få din sak behandlet av kommunestyret dersom forslaget støttes av minst 300 personer eller to prosent av innbyggerne i kommunen? På nettsiden minsak.no er det enkelt å starte arbeidet med et slikt innbyggerforslag.

Kontakt stortingsrepresentanter

Hvis du er opptatt av en sak som gjelder hele landet eller internasjonale forhold, kan det passe bra å kontakte en representant på Stortinget.

  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *