Desember

Spread the love

Tirsdag 17 desember traff jeg Børge Pedersen, og rakk å ønske ham god jul, under den tradisjonsrike kirkekonserten til «Vi invalide». Kirka hadde godt besøk og mange dyktige musikere bidro.
En julekonsert jeg anbefaler å sette inn i julekalenderen. Å være i dette musikklandskapet er godt for sjelen.
Helsedramatet rundt Børge gikk sterkt innpå Trondheims befolkning, og preget kulturmiljøet og byen utover vinteren 2019. Ville byens «hjertesønn» våkne opp fra koma, og hvordan ville livet hans fungere dersom? Børge sier selv at det har vært et vanskelig år, hvor kroppen ble restartet 2 ganger.
Han er nå fit for fight, sier han, men i bakhodet er nok reisen kroppen har vært på, lagret seg fast.
Som «landsby» må vi støtte ham og sikre at han får full restitusjon.
Personlig har jeg opplevd Børge Pedersens velvillighet på ulike arenaer, psykisk helse, politiske markeringer, og i privat setting, i begravelsen til svigermor. Hun var sosionom, satt i byrådet, og var med å startet det første krisesenteret i Trondheim. Hun hadde sterke meninger, både om kapitalismen, og hvordan den former verden. Hennes siste mobil bilde var av henne og Bjørnar Moxnes (2015.)

Randi Nervik lå langt foran oss i forståelsen av venstresida og samfunnets utvikling, og innlemmet Jostein i styret i NeitilEu, der vi begge nå er aktive. I 2019 har det vært kontinuerlig skolering, innen euro-politikk, sosialhelsepolitikk, og da særlig psykisk helse. Vi skal begge bidra aktivt i Leve neste år, et sterkt engasjement ovenfor et stort samfunnsproblem. Årene inn mot valget blir viktig, vi trenger et mer rettferdig samfunn, med mindre kapitalsime, mer sosialisme og grønn politikk.

Igjen Børge, en av byens rockestjerner, som ikke bestandig har vært snill med helsa. På tvers av alt, Børge betyr mye for mange, han er en ildsjel som har gitt mye tilbake både i Ila og byen generelt. Børge er ærlig, prøver ikke å være noe glansbilde, og det gjør at mange av oss vi elsker ham.

Han har mange frivillige prosjekt på CV’en, som presse og offentlighet ikke vet om. Da vi forstod at Børge lå i koma, følte vi, en bekymring bre seg i Trondheim. Enda en historie som forteller at livet må holdes kjært, ingen vet hva morgendagen bringer. Lærdommen må bli: vær mer tilstede, ta vare på de man holder nært.
Høsten 2019 hørte jeg en bra podcast, Lørdagsrådet, ved Live Nelvik. Det sank skikkelig inn og har tilført meg noe bra:
«Ha forventning til deg selv, og forhåpninger til andre.» Det ryddet opp mye relasjonelt i mitt liv.
Det setter gode føringer, og reduserer skuffelser markant.
<3 Helt til slutt, siden mitt hovedtema er psykisk helse, må Solveig i Bergen takkes, hun ble årets erfaringskonsulent, og gjør enormt mye for andre. Vi trenger deg <3 Helsevesenet og fremtiden blir bedre med erfaringskompentanse.

Blikket på 2019 baseres på erfaringen om at livet snur fort, og kan forandres like kjapt. LEV NÅ.
Vi har denne sjangsen <3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *