Juli

Helseartikler

Sommerkropp 2019 ;(

Det digitale samfunnet skaper press og stress hos unge, de sosiale appene gir flere rom for mobbing usikkerhet, og “smartphones” kan oversettes til “badphones”. I NORGE er treningstudioer en milliard industri, folk trener enormt mye (også i ferien). Og det publiseres. Kroppspresset er enormt, og jakten på det perfekte utseendet handler om muskler og badetøykroppen. Jeg er glad for at jeg vokste ikke opp sånn. Men kroppen er jo et fantastisk sammensatt verktøy med utallige funksjoner.
Vi bør ta god vare på den. Det virker som mengden trening som bedrives hver dag, nærmer seg galskap, dra heller en tur ut i naturen, bær inn ved, eller gjør husarbeid.
Bruk kroppen til naturlige fysiske oppgaver, jeg mener at trening med vekter hver eneste dag, er å tøye strikken altfor langt. 3 dager i uka, da begynner vi å snakke om normal mengde. AMEN.

Pixabay – Tone Berg – juli 2019

Mennesker er ikke alltid snille mot hverandre, det VET JEG. 
I 2018 opplevde jeg å provosere på meg noen skikkelige netttroll i ei facebok gruppe, med mange tusen medlemmer. Det var ikke min hensikt eller mål, for å si det pent.
Mange kom meg i forsvar,heldigvis, men det ble veldig ubehagelig. Jeg hadde brukt “sitater” fra Rådet for psykisk helses, deres helsevettregler på min egen nettside.
Det var positivt ment, men situasjonen tok fyr i en gruppe på facebok. Til slutt kontakte jeg (kilden) rådet, som hjalp til med å roe ned den opphissede situasjonen. De viste seg å være et lurt grep. Rådet for psykiske laget en beklagelse til forumet, endret språk formuleringene til helsevettreglene. Helsevettreglene kunne misforståes, men noen få i forumet virket ekstra gira på å sverte/skade meg, og grep denne muligheten. Dette har ført meg inn i en annen utrykksform og arbeidspraksis digitalt,
og det
Når jeg ser tilbake på mine år på arenaen for psykisk helse, har jeg flest gode erfaringer, og det får man sette pris på. Det er på den politiske arena jeg nå bruker stemmen min for å fremme psykisk helse lokalt/Trondheim.
Sommeren 2019 har helseforumet produsert pamflett/valgkamprogram, og dette blir trolig mitt siste prosjekt med tema brukermedvirkning i psykiatrien. Byrådet får tilsendt pamfletten, og forumet skal drive valgkamp på stands i Trondheim. Da bør byen raskt sette igang å ansette erfaringskonsulenter, og erfaringsmedarbeider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *